Traditionele communie fotosessiein hartje Mechelen

We vroegen eerder aan de mama welke stijl van kledij Silke zou dragen voor de communie. "Wit. Net als een prinsesje," was het antwoord. Maar hoewel het een heel traditionele outfit was, mochten de foto's gerust iets minder traditioneel zijn. Op basis van enkele foto's die we hadden ontvangen van het kleedje gingen we op voorhand op zoek naar de meest geschikte fotolocaties in Mechelen. We kochten ook een mooi boeket bloemen die heel mooi bij haar zouden passen.

Het voorjaar kende niet veel warme dagen. Voor onze eerste locatie konden we gelukkig binnen opwarmen. Wie Mechelen kent is ongetwijfeld al eens in Il Cardinale, het hamburgerrestaurant gaan eten vlakbij de Sint-Romboutstoren. Eén van dé blikvangers hier is de muur vol mariabeeldjes. Een perfecte achtergrond voor een communieshoot. Dankzij de opstelling van de tientallen beeldjes zorgt dit voor een mooie grafische achtergrond. Omdat we op voorhand een afspraak hadden gemaakt konden we net na sluitingsuur de foto's nemen zodat we niet te veel klanten hoefden te storen.

Na de eerste sessie trokken we naar buiten en namen we een aantal foto's op de Wollenmarkt. Een oude trap deed dienst als grafisch element. De zwarte leuning zorgde als houvast voor Silke. Daarna namen we enkele foto's langs één van de gevels van de Sint-Romboutskathedraal. Het lijnenspel van de muur en haag zorgde voor een mooie achtergrond. Omdat er hier helaas een gure en koude wind was konden we haar niet te lang laten stil staan. Dus lieten we haar rondspringen en heen en weer lopen om terug warm te krijgen.

De communieshoot mocht ook wat kleur hebben. Voor de tweede fotolocatie kozen voor het snoepwinkeltje Zoet in de Onze-Lieve-Vrouw straat. Een piepklein, maar kleurrijke en leuke winkel. De mama en papa moesten buiten wachten omdat er binnen te weinig plaats was. Silke trok de katoenen handschoen aan en mocht in verschillende snoepbokalen grabbelen. Na zo'n fotoshoot heeft ze zeker een snoepje verdiend!

Another happy Communiestar

Na de fotosessie maakten we een selectie van de beste foto's. Silke koos haar favoriete foto's uit en bezorgde me haar favoriete tekst die mee op de uitnodigingskaart mocht worden geplaatst. De bedankkaart werd een collage van de mooiste foto's. We verzorgden de lay-out en verzorgden al het drukwerk. We maakten ook een kleine stickerset met allerlei details en kleuren uit de fotosessie.

Alle foto's werden in een online galerij verzameld. De foto galerij kan op smartphones en tablets als een app worden geïnstalleerd zodat ze de foto's altijd bij hebben en aan vrienden en familie kan worden getoond.

Uitnodiging communiekaartje

Stijn is echt wel een hele toffe he.

- Silke na de fotosessie

Eerste communie: Silke

Silke weet als geen ander van aanpakken. Voor haar eerste communie koos ze zelf haar kledij en wist ze zelfzeker te vertellen hoe het kaartje er moest uitzien. De resultaten van deze 'Little Star' fotosessie te Mechelen werden heel mooi bevonden. De muur met al die mariabeeldje was eerst toch wat gek, maar werd uiteindelijk werd gekozen als blikvanger op de uitnodigingskaartjes.

  • Plaats: Mechelen
  • Soort: Little Star
  • Sleutelwoorden: wit, stijlvol, bloemen, prinses