Hipster fotosessiebij de barbier en op een gele Vespa

Met een goede voorbereiding is het werk al voor de helft gedaan en ben je nog meer zeker van een geslaagd resultaat. Zo was het ook met de fotosessie voor de communie van Yoene. De mama was er al héél erg vroeg bij om de fotosessie in te plannen. Dat gaf ons iets meer tijd om een originele invalshoek en locaties te bedenken én te organiseren. Meer dan 60 mails en berichten werd er rondgestuurd om alles georganiseerd te krijgen. Maar als we het resultaat dan zien zijn we daar zeer blij mee. En zo ook de mama. En Yoene zelf, want die vond het allemaal 'heel cool'.

Eerste locatie was Barbier Viktor in Mortsel. Viktor was zo vriendelijk om zondagochtend speciaal voor ons zijn zaak even op te doen. Op Pasen nota bene. Ik had eerder al foto's en een video gezien van zijn salon en wist dat hij echt zalige retro zetels heeft. Met de sanseveria op de voorgrond kon het helemaal niet mis gaan. Hoewel de bewegingsruimte fel werd inbeperkt vanwege de enorm grote spiegel maakten we hier enkele hele toffe foto's. Al moesten we de zaak van Viktor er half voor ombouwen. Wat trouwens ook geen probleem was.

Die fotosessie in de barbier vond de mama ontzettend leuk. Maar waar Yoene het meest naar uitkeek was deel twee: de komst van een Vespa. Viavia (lange leve Facebook!) had ik een Vespa verzamelaar gevonden. Tot mijn grote vreugde (en die van Yoene) had Michel de Vespa liefhebber een knalgele Vespa in zijn collectie, de lievelingskleur van Yoene! We startten met enkele foto's aan de voorgeven van de barbier en reden vervolgens op aanraden van Michel naar het nabijgelegen domein van Fort 4. Een machtige open locatie met grote hangar. Daar konden we schuilen voor de regen en harde, koude wind.

Yoene had ondertussen de claxon van de Vespa gevonden. Dat hielp natuurlijk om hem nog wat meer te ontdooien. Samen met de retro helm en zijn moderne retro outfit en gele schoenen pasten ze als gegoten bij elkaar. We zochten naar allerlei originele invalshoeken. De mama was een grote hulp in het aansturen en geven van extra ideeën. Op die manier vliegt de tijd voorbij en duiken we van de enige super foto in de andere.

Another happy Communiestar

Het was al snel duidelijk dat we te veel foto's zouden hebben om uit te kiezen. Dus koos mama Yoene om een tweede set bedankkaarten te laten maken. We maakten een set met hoofdzakelijk foto's van de barbier en een tweede set met hoofdzakelijk Vespa foto's. Kiezen was voor ons al moeilijk genoeg. Nu is het aan de rest van de familie om hun favoriete kaart eruit te pikken. We maakten ook een uitnodigingskaart met enkele detailfoto's van Yoenes retro outfit.

Alle foto's werden in een online galerij verzameld. De foto galerij kan op smartphones en tablets als een app worden geïnstalleerd zodat ze de foto's altijd bij hebben en aan vrienden en familie kan worden getoond.

Uitnodigings- en bedankingskaart voor Yoene

Knap werk! (knap ventje ook he ;-)

- De mama - helemaal blij

Eerste communie: Yoene

Yoene was aanvankelijk een ietwat stille en verlegen jongen. Eénmaal de Vespa er was verscheen een grote smile en kon de dag niet meer stuk. Door de juiste vragen op voorhand te stellen wisten we perfect wat de mama wilde hebben en konden we dit perfect vertalen naar wat zij in gedachte had.

  • Plaats: Mortsel
  • Soort: Rock Star met wat extra's
  • Sleutelwoorden: barbier, geel, Vespa, retro