"Strips lezen, muziek spelen en gezelschapsspelletjes spelen"De vrolijke en nieuwsgierige blikken op zoek naar hun favo comic

Simon en Sander hebben vele hobby's zoals muziek spelen, spelletjes spelen (zowel op de iPad als echte gezelschapsspelletjes. Maar één hobby hebben ze wel gemeenschappelijk: het lezen van strips. De collectie thuis in Vilvoorde, zou al een mooi decor zijn.

Een bezoek aan het stripmuseum is uiteraard nog een tikkeltje meer speciaal. We zorgden ervoor dat het stripmuseum op voorhand werd verwittigd en zorgden voor de toelating om er te kunnen fotograferen. Om de grote drukte te vermijden spraken we af net na openingsuur. Een verstandige keuze want al snel liep er veel volk rond. Eerst bezochten we het museum en gingen op zoek naar hun favoriete helden.

De aandachtsspanne van deze twee pientere gasten was niet erg lang. Twee jongens, een fotoshoot waar geen beiden echt zin in hebben. Een communie fotosessie is dan misschien nog net iets leuker dan een schoolfoto, echte fun kan je het ook niet noemen. Zeker niet in een museum over strips waar het leukste deel de bibliotheek is op de benedenverdieping.

Na wat zoeken op de verschillende verdiepingen en in het museum naar de leukste hoeken eindigden we de shoot in de bibliotheek. Beiden zochten een leuk boekje uit en elk kroop in een hoekje. Verzonken in hun beeldende literatuur lukte het om nog enkele stiekeme foto's te maken die later hun weg vonden naar de bedankkaartjes.

Another happy Communiestar

De mama koos de mooiste foto's uit en wist perfect hoe de kaartjes er moeten uitzien: strak, voldoende witruime en een collage op de achterkant.

Na wat puzzelwerk werd een collectie kaartjes afgeleverd waar vele klasgenoten terecht jaloers op waren. En de foto app wordt zelfs na een jaar nog regelmatig bekeken. Zo blijven de herinneringen aan die dag levendig bewaard.

Communiekaart stripmusem voorkant
Communiekaart stripmusem achterkant

Eerste communie van tweeling Sander en Simon

Goed voor druk en de kaartjes werden in geen tijd geleverd

Eerste communie: Jonas en Simon

Jonas en Simon zijn een ééneiige tweeling met een gedeelde passie: het lezen van stripverhalen. Elk met zijn eigen favorieten zorgden we voor een onvergetelijke fotosessie in het stripmuseum in hartje Brussel.

  • Plaats: Brussel
  • Soort: Rock Star
  • Sleutelwoorden: strips, cartoons, tekenen, stripverhalen, museum